Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2008 21:06 - А сега де....
Автор: santov Категория: Политика   
Прочетен: 1845 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2008 21:26


Току що чух  думите на Бойко Борисов, уважаемият кмет на столицата ни и "Главен кандидат"  за премиер на горката ни държава. Това са думи, излъчени в централните новини на Националната телевизия, които лицето ББ гордо реди пред пълна зала свои фенове. И те гласят, като моля да ме извините за нивото на речта, но цитирам: 
"Ако не успеем да получим болшинство в следващият парламент / тук има дълга пауза.../, то вариантите са два: опозиция..., опозиция до следващите избори /пак дълга пауза/ и лека или тежка катастрофа за страната" . 
До тук е цитата и изказването му по темата!  Вие как го разбирате, уважаеми блогъри? Аз лично побързах да изляза на чист въздух....



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - То
13.07.2008 10:26
май не ни остава много избор... Моля се за "опозиция"!
цитирай
2. kleopatrasv - И какво се чудиш ?
14.07.2008 20:30
Коя партия просто се е отказала сама и си е подала оставката за властта ?Коя от тях си е признала , че е неспособна да се справи с положението ?Коя е поела вината си ?
Естествено ли е , че винаги има недоволни в политиката ?А вярно ли е , че няма доволни , освен управниците ни ? А ние изобщо защо трябва да си блъскаме главата и да умуваме ?
Извинявай за въпросите , но наистина е така .Октопода в БГ така се е вкоренил и разрастнал , че вече е късно и даже много трудно може да се отстрани !
цитирай
3. valsodar - За мегаломанията граници няма :)
16.07.2008 15:14
Напомня ми за краля слънце, само че в балканският му вариант :)))
цитирай
4. zaw12929 - Подходящият премиер
22.07.2008 22:04


Б Б по професия е пожарникар
Пожарът е еди голям, излязъл от контрол огън. Като кризата, която тресе държавата. Не може да се нарече .... нито да се отрече
Най сетне, под натиска на ЕС опозицията се съвзе
Отваря нова страница
Обединена опозиция не за власт, а за спасението на България
Колко време ще и трябва?!
До сега действаха като орел, рак и щука
Доводите им, не трябва да се изчерпят, като вода на пожарникари на обект - за 2-3 минути. Освен критиката на ЕС която те леят вече без почивка да се чуе решение , което лекува държавата.
Имаше и Партия, която призна винааата си и се отказа от властта. А тези, които я смениха... какво промениха?
Има промени и то значително добри, щом сме в ЕС. И по добре ще стане, ако го искаме.
цитирай
5. santov - Факт е
23.07.2008 19:38
че десницата в България управлява винаги след криза. Това не е моя констатация, но напълно оправдано твърдение, подкрепено от новата ни история. Затова и не мога да се съглася с твърдението Ви, че "опозицията се е съвзела". Още по-малко под натиска на ЕС. Бих казал, че левицата просто отново се провали. С гръм и трясък! Що се отнася за десницата, мисля че тя си е слаба. По-слаба от зимата на 1996-97г. дори. Слабостта й се корени единствено в това, че избирателя не разпознава в нея алтернатива. А това говори за качеството на този, който пуска бюлетината. Иначе не мога да си обесня факта, че след двете катастрофи – Луканов, Виденов, сега и Станишев бърза към такава и това всичко за период от малко повече от десетилетие, родният ни избирател отново гласува за партията, довела тези катаклизми.
И нещо важно във Вашия коментар, за което искам да говоря. “Партията” която , казвате вие, се отказала от власта, всъщност до последно не искаше да се отказва.
Аз ходих на онези шествия през зимата на 97-ма. Всяка вечер. Вероятно и Вие. Със сигурност – много хора. Аз се чудех, как да опазя това, което имах. Повечето там се чудеха, как да свържат двата края. Заплатата им беше колкото за един геврек! Помните ли? Който беше скътал някой и друг лев в банката или под дюшека – той се беше изпарил! Вярно, бензина беше без пари, но просто не се намираше никъде. Пари..... Сещам се, че тръгвайки да търся хляб имах шестцифрена сума в джоба и се опасявах дали ще ми стигне... Помните ли лепенките по колите? СИК, ВИС и тям подобни? Та тази партия, чието мъдро ръководство тогава, а и преди това ни беше докарала до това, не се отказа от властта. Тя се провали и народа я изпрати с викове и сопи.
Е, питате – тези които я смениха, какво направиха?
Отговарям ви – смениха коловоза в който се движеше държавата! Направиха цивилизационен избор, който се споделя и от днешните управляващи – ЕС и НАТО. Даже те взеха да си го приписват! Поставиха основите на държавността. Започнаха реформи, спряха инфлацията, въведоха Борда..... Ето Ви и линк, на който да се осведомите за тези неща: http://ods.hit.bg/html/index.html.
За ББ ще припомня само факт от неговата биография, която би трябвало да е известна. Когато той е трябвало да избира дали да остане само професионалист с пагони или да си остане член на БКП, той избира второто. И се сещам, че четох в някакъв коментар хубавата мисъл, че от “комуниста става само комунист” 
цитирай
6. santov - -Kleopatrasv
24.07.2008 09:38
За много от нещата си права, освен за това, че вече е късно. Поне не искам да повярвам!
Поздрави :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: santov
Категория: Политика
Прочетен: 514219
Постинги: 149
Коментари: 1131
Гласове: 5077
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930