Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2008 23:28 - Хормони, Минков, или просто Масларова?
Автор: santov Категория: Политика   
Прочетен: 2357 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2008 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това, което гласи ведомството на г-жа Масларова, някак ме кара да изпадам в транс. Кара ме да си представям неща, от които хем ме досмешава, хем – догнусява. Изобщо, чувствам се не на себе си. И от онези странни мераци на цяло едно социално ведомство, в главата ми изниква не по-малко странен  образ на идеален  пенсионер. Пенсионер, активен в културно масови дайности! Демек, такъв, който не се заседява много при половинката, ако е жива де,  ходещ с тъмни очила, подвикващ по девойките, и разбира се, участващ в манифестации. Това последното е задължително за този образ. И този пенсионер, който очевидно е заслужил почивка в четири-звезден хотел, със сигурност би подсвирнал и на Масларова. Ей така, със плам и потентност! Мисля си, че почивката на морето на тази наша минстърка – социалната, е подействала, хем върху съвестта й, която й е навяквала, че има хора, които не са помирисвали море, но и някак и върху онези чувства, които се събуждат при среща на две хубави човешки създания – примерно, младеж и девойка. Да подчертавам, хубави и двамата все пак! Та тя е стигнала дотам, че да излее в наредба онези свои чувства,които подозирам,  в  едно описание  за онзи заслужил пенсионер – активен, масовик и, разбира се   - беден.   Да, знам че за изграждането този красив, някак си  литературен образ, на идеалния пенсионер, има заслуга и още едно значимо лице - Цветан Минков, от днес станал  вече известният с титлата, която всъщност отдавна притежава -  “Председател”. Но да уточня, той е председател  на някои пенсионери. Не на всички!  И  някак си представям, как вероятно двамата с министърката са изгубили не един или два часа в изграждането на образа на Андрешко, пардон – на идеалния пенсионер. И като добавка към щрихите присъщи на  описанието на този пенсионер, който е  припознала Масларова в мечтите си, като истинският пенсионер, някак естествено, или пък не, се добавя и критерият, който те са изработили  – хем да е пенсионер, хем той трябва да работи! Аз пък се радвам, че имам моят баща. Възрастен, побелял, ходи с в вдигната глава, никога не мрънка. Той не би приел да му подарят почивка. Той не би се радвал на своето благополучие в комплекс от четири звезди, огласен от морски прибой. Просто знам, че това ще му горчи, тъй като не го е купил със своите пари. Ще се почувства като човек, когото подкупват. И ще е прав! Той би предпочел, да прави това, което прави откакто е пенсионер - да продължи да продава  в една книжарница, въпреки 75-те си години.  Но няма да участва в културно  - масова дейност. Няма и да е член на някаква си пенсионерска организация. Защото, както и аз, така и той е минавал покрай онези “Клубове на пенсионера”. И е минавал, отивайки на работа. Или за да помогне с нещо на децата си, съпругата.... А онези, в клуба джиткат я карти, я табла, я си провеждат събрание за Председател. Председател, като онзи – Минков.


Тагове:   Минков,   Масларова,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Актуална тема !
05.09.2008 00:24
Поздравления за поста ,време беше някой да го спомене !Можеше и по - накратко ,защото това едва ли ще промени и измени нещо , но все пак е крачка напред или бих казала опит за промяна ........,но от кого? И каква щедрост за пемсионеририте - да вкусят от трохите на царската трапеза , и то за кои точно пенсионери ?Не мисля ,че е особено сполучлив жест за реклама на милосърдие , но нали идват избори и трябва да се рекламира добросъвестност и добронамереност .....Предлагам само да ги аплодираме - коментарите са безсмислени !
цитирай
2. cecobob - НАИСТИНА
05.09.2008 10:19
ГОРЕЩА ТЕМА. БРАВО!!!
цитирай
3. gothic - Сантов, за достойнството няма в...
05.09.2008 10:37
Сантов, за достойнството няма възраст. както и за низостта. Поздравления!!!!
цитирай
4. gantree - @ santov
05.09.2008 12:59
Имам чувството, че безумството с тази червена хрумка по адрес на пенсионерите те натъжава. Мен лично пък ме развеселява, не знам защо. Някак толкова много е безумството в тази хрумка, че не може да ме ядоса. Освен това, погледнато отстрани ефектът ще е по-скоро отрицателен. Мисля, че немалка част от възрастните хора имат някакви, макар и бледи останки от собствено достойнство. Това едно, а другото е, че да "зарадваш" с някакви глупости пет или петнайсет хиляди бивши АБПФК няма как да е позитивен процес, на фона на останалите 2.5 милиона. Чудя се и се смея на онази празна червена кратуна, родила цялата тази безумна хрумка. :))))
цитирай
5. santov - -gantree
05.09.2008 13:55
Натъжава ме, защото срещнах хора, които викаха "евала!". И защото по националната телевизия го изкараха, като заслуга към човечеството. Иначе си прав.
цитирай
6. gantree - @ santov
05.09.2008 15:17
Срещнал си такива хора? Я да видим тогава какви хора ще срещнеш, след като изберат "избраниците" :))) Най-вероятно ще срещнеш останалите два милиона четиристотин осемдесет и пет хиляди "пренебрегнати" пенсионери :)))
Те тогава ще бъдат много щастливи и доволни, вярвай ми :))

Поздрави.
цитирай
7. santov - Я пък тая!
05.09.2008 15:32
http://www.dnes.bg/article.php?id=56852
цитирай
8. gantree - :))))
05.09.2008 15:34
Хахах, било "болестно състояние на обществото"!!!
Не, казвам ти, заливам се от смях с тези идиоти!!!
О, Боже Господи, в какви времена живеем! :))))))
цитирай
9. santov - Май наистина
05.09.2008 15:35
смешното е повече от тъжното! :)
цитирай
10. анонимен - Още онзи ден, когато Валсодар писа ...
05.09.2008 16:42
Още онзи ден, когато Валсодар писа по темата предположих, че това определено ще разцепи верната им фенска маса.. От друга страна, подозирам че е някакъв опит да позапълнят собствените си 4* хотели, които тази година по-скоро пустеят и така да поусвоят някой лев от излишъка в своя полза...каква по-добра масовка?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: santov
Категория: Политика
Прочетен: 514143
Постинги: 149
Коментари: 1131
Гласове: 5077
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930