Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2009 22:03 - Номерът на “Галъп”
Автор: santov Категория: Политика   
Прочетен: 3934 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 28.01.2009 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имам сериозен повод да запомня, отбележа и празнувам датата 27 Януари 2009 г. Защото на тази дата един особено забогатял социолог, всъщност двама, по стечение на обстоятелствата се наложи да кажат за първи път нещо, що годе близо до истината. Предполагам обаче, че този път, вършейки си работата, която им вменява една от професиите, които упражняват, за първи път са я свършили поне така, както е прието за редно. И пак предолагам, са я вършели с “отвращение”. Басирам се всъщност! Та ето и резултата от техния труд, олицетворен в част от заглавие на информационна агенция “Mediapool“:СДС и ДСБ влизат самостоятелно” / http://mediapool.bg/show/?storyid=148338 /. Ах, този Андрей Райчев! Колко ли му е коствало признанието, че така обичаните от него СДС и ДСБ ще са в следващия парламент? Но искам да обърна внимание на факта, че точно в момента когато десницата, в лицето на споменатите от Райчев партии са в преговори за единна предизборна коалиция, когато ДСБ най-сетне успя да превъзмогне своето високомерие и когато СДС като че ли успя да намери олицетворението на своето лидерство, и когато, в края на крайщата, най-разумното действие на разединената десница – разговори за обединение пред злото на управляващите сега партии се случи. И ето го “Галъп”, с дълбокомисленото - “ та тези партии си влизат сами в следващия парламент!”. 
За мен това е плитко, много плитко. Но за други не е.
Защото точно това чака Сотиров, секретаря  /май че/ на СДС, който винаги е бил против дясно обединение. Защото точно от такова твърдение имат нужда всички онези в СДС, а вероятно и в ДСБ, които винаги са търсели аргументи за това, колко е противно едно дясно обединение и до какви лоши последици води. Всъщност, това казва, казва го на точно тези Райчев и в точно този огън налива масло. 
Само се надявам, че Мартин Димитров ще успее да стане лидер, защото още не е. И отново  се надявам, че ще изостави ужасно глупавата практика за референдум по всички въпроси. Защото точно така се бяга от отговорност и точно така е най-лесно да се скриеш зад мнозината. 
Но започвам да губя надежда...
На Рачев и Стойчев – поздрави и скорощно пенсиониране! На Мартин Димитров - само смелост, защото ум си има. 


Тагове:   Номерът,


Гласувай:
0



1. krotalka - Кой ли вярва на тая стъкмистика?
28.01.2009 22:29
Лично аз отдавна загубих доверие в тях!
Ако някой си направи труда да разлисти весниците с тяхните "предсказания" преди последните парламентарни избори, ще се убеди защо не им вярвам.
цитирай
2. maistora - Доживяхме десните
28.01.2009 23:14
да се радват на 4 процента! Не мога да повярвам!
Всъщност, ако избирателната активност е достатъчно ниска те биха получили дори 6 %! Епохално!
Защо господата от десницата не предложат нещо истинско на избирателите? Демократична Конституция и демократична избирателна система?
Вероятно просто не са получили разрешение за това от левицата.
цитирай
3. santov - Майсторе :)
28.01.2009 23:32
"демократична конституция и демократична избирателна система" ?
Епохално!
А демократична тоалетна?
Къде е онзи чешки художник да му стисна ръката? Пък ти, излизайки от тази същата тоалетна, няма да му мислиш много и ще завреш пръсти в уста, да ни освиркаш....
Ако обичаш, коментирай другаде, въпреки че сега май ще се отприщиш в отговори.....
цитирай
4. todorpavlov - Този път Райчев изненада всички ни ...
28.01.2009 23:47
Този път Райчев изненада всички ни не само с резултатите от "социологическото" си проучване, но и с начина на представянето - значително по-малко жестикулиране и плюнчене.
Промяна!?! Болест? Временно умопобъркване?

Майсторе, недей така! Кое не й е демократичното на Конституцията ни?! Че защо пропорционалната избирателна система да е недемократична? Обърка ли се?
цитирай
5. raylight - Влизането или невлизането
28.01.2009 23:53
не са основания за гласуване или негласуване, основания са програмите на партиите,тяхното портфолио от успехи и техните личности
цитирай
6. todorpavlov - до raylight
29.01.2009 00:18
Те и Обама, сигурно поради тези причини го избраха!?! Иначе хубаво би било тези критерии да гледаха избирателите, ама, на - не би.
цитирай
7. maistora - Извини ме Сантов, че се обръщам към Тодор Павлов.
29.01.2009 00:45
Демократичността не се измерва с процедури или технологии. Не мисля, че тази или другата избирателна система е по-прецизна. Трябва да отвеем плявата от зърното. Целта на изборите е да отрази волята на суверенният Български народ, а не да определи новите му господари. Има различни избирателни системи и аз в горният си коментар не съм споменал никоя от тях.
Колкото до демократичността на Конституцията ни, как тя защити пребитите граждани съвсем наскоро? Това е само един пример. Призовавам ви да я прочетем член по член. Тази държава е конструирана по тази Конституция, Вие харесвате ли я?
цитирай
8. evrazol - За Райчев си прав
29.01.2009 01:13
А някой беше казал: "Когато неприятел те хвали - помисли каква глупост си извършил ..."
Колкото до конституцията - не тя защитава гражданите, а гражданите нея. Но ... това е друга тема.
цитирай
9. sparhawk - аз лично съм
29.01.2009 09:27
за референдума - нека седесарите изберат! Иначе според мен "Галъп" завишава резултата на БСП.
цитирай
10. evrazol - Не сме дорасли за референдум
29.01.2009 10:24
Референдумът е средно аритметично от всички мнение. Компетентни, пристрастни, всякакви. Прогресивните възгледи винаги ще бъдат малцинство. Тръгнем ли на референдум, ще заприличаме на куче което си гони опашката и джафкането никога няма да спре. Ако са разумни комунистите и не ги е толкова страх, ще ви го дадат, за да ви спечелят с популизъм. А че така ще израсте националната простотия е повече от ясно. И това им върши работа.
цитирай
11. santov - -evrazol
29.01.2009 11:25
Напълно споделям мнението ти за референдумите. Затова и Мартин Димитров успя да поднесе първото ми разочарование от изявата си на нов лидер на СДС. Едно е да се вслушаш в мнението на хората, които водиш, а за това има десетки начини и без "референдум", друго е да ги поведеш истински.... А Райчев и сие явно знаят това.
цитирай
12. sparhawk - става дума
29.01.2009 12:00
за референдум вътре сред членовете на СДС. Според мен е хубаво да се чуят гласовете на симпатизантите и това какво искат те.
цитирай
13. todorpavlov - А ако се окаже, че е по-скоро вреден ...
29.01.2009 12:49
А ако се окаже, че е по-скоро вреден (референдума).
Прости примери:
Въпреки, че съществува като форма на управление в Швейцария от много години все пак жените там получават право да гласуват едва през 1971г. И това е заради референдумите.

Как според теб ще гласува на референдум за смъртното наказание българският народ, ако бъде проведен примерно след някакъв наистина ужассен терористичен, педофилски и т.н. акт в страната ни?
Референдумът като пряко допитване към народа винаги е бил опасен и ще бъде такъв, па колкото и просто да бъде формулирано допитването. И тук вече опираме не толкова до знание или незнание, интелигентност или простотия, колкото до способността на всеки отделен човек да направи практичен, справедлив и обоснован избор, бягайки от егоизма и вътрешната нагласа за справедливост, базирана на ценностната ни система.
цитирай
14. анонимен - Да бе..
29.01.2009 14:58
Народа не разбира и затова не е добре да се провеждат референдуми, а тия като разбират толковаи не им пука че не се гласува до къде я докараха.Колкото им беше социализма толкова ще е и демокрацията ами като гледам без трепане няма да мине.За полиция която да тъпче и мачка се намират пари а за друго все няма.Може ли да каже някой колко ще го търпи една жена ако непрекъснато обяснява че няма пари.Турците сме ги търпяли 500 години, а тези колко ще ги търпим изобщо не съм наясно...
цитирай
15. santov - Дай на хората да гласуват
29.01.2009 15:42
и ето ти Борисов - политик на годината (последна новина) :)
цитирай
16. dantonov - Не ми е ясно едно говори се за обед...
29.01.2009 16:58
Не ми е ясно едно говори се за обединение вдясно. Добре! Даже отлично!
Но някой ще ми отговори ли на простичкия въпрос - ако ДСБ НАИСТИНА желае обединение, защо още сега не се обединят парламентарните групи?
Или ще правим като на общинските избори - на изборите заедно, а след това отделни групи???
Ако ДСБ иска такова обединение - мерси! Ако ще се обединяваме за да работим заедно - Да!
Затова нека ДСБ се докаже в намеренията си, като се мине през обединение на парламентарните групи. Другото е само прах в очите на невежите!
цитирай
17. lambo - Съгласен съм с автора
29.01.2009 18:11
Аз не съм демократ или комунист. Аз съм си НАЦИ, в най-добрия смисъл на думата.

Партиите, които няма да преодолеят 4% бариера, само ще повишат изборния резултат на Турко-Ислямистите от ДПС и на Юдо-Комунистите от БСП.

Именно там е заложен капана на женения за юдейка пелтек. Неговото облъчващо послание е:

"Не се обединявайте, не излизайте с общи листи, вие и така си влизате самостоятелно в Парламента"

Само роден глупак, или платен глупак може да се вържат на тези приказки.
цитирай
18. cap - подхлъзването на СДС и ДСБ
29.01.2009 19:07
със стъкмистиката на Райчев-Кънчев може да се случи това, което се случи и на парламентарните избори през 1992 - нито една от тях да не получи 4% и да им разпределят гласовете между ДПС, АТАКА, БСП и Герб. Така че да внимават на кой вярват
цитирай
19. darktales - Надеждата умира последна. Но не е ...
29.01.2009 21:17
Надеждата умира последна. Но не е безсмъртна.
цитирай
20. makspm - кой ни пита
02.02.2009 14:21
Кой ни пита за политическия пъзел?
Те си го редят още от времито на "Кръглата маса",а не редовно си "Ручаме жабетата",този път с европейска гарнитура.
Пък тия двамата "оракули"нещо са много нервни напоследък.Май в следващия пъзел нещо не се вписват и не им излизат сметките с националния отбор по "ГОЛФ"/глобално отнемане на личните финанси/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: santov
Категория: Политика
Прочетен: 514009
Постинги: 149
Коментари: 1131
Гласове: 5077
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930